Över en hyacint av Hedvig Charlotta Nordenflycht

Min dotter besökte mig förre vecka och sa att hon tycker mycket om sångaren, Adele som sjunger låten Someone Like You. Min dotter är 15 år gammal. Kärlekssånger är tidlösa och kärleksdikter är också tidlösa. Här är en del av Hedvig Charlotta Nordenflychts dikt, Över en hyacint. Hon skrev om hennes yngre älskare som älskade en annan kvinna efter en tid.

Men skall jag på en blomma klandra,
det veka väsen klaga an?
Dess öde är att sig förandra:
hon måste vara som hon kan.
Hon är ett gräs, hon skall förfallna;
jag intet agg till henne bär.
Så ser jag ock ditt hjärta kallna:
det måste vara som det är.

Över en hyacint av Hedvig Charlotta Nordenflycht är Ogoola kortnr. 10.

Denna dikt finns i DIKT 1598-1939 Bok I (sid. 53-54) och CD 1

Här kan du jämför med Adeles Someone Like You.

Det här inlägget postades i DIKT 1598-1939, Music and lyrics, Ogoola Karuta: Svenska Dikterna, Video clips och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera