Sharing experience

Here, under Sharing experience, I would love to have everyone who tried the Ogoola poetry game share their experience with us.
Please share with us what you thought about the game by writing a comment down below under Kommentera in the box kommentar!
Looking forward to reading your opinions and ideas 🙂
Live! Love! Laugh!
Aya
————————————————————————————————————
Talking about sharing experiences!
Mariko Hiyama shares beautifully her travel experiences all over the world in her lovely blog. It is written in beautiful Japanese and English.
————————————————————————————————————
Eskil och Ulla
Lidingö den 30 december 2011
Först när vi som hastigast bekantade oss med spelet tyckte åtminstone jag att det verkade svårt att spela och endast kunde passa verkliga poesiexperter. Men Ulla och jag har senare provspelat och vi märkte att även vi, som inte är experter, hade stor glädje – och nytta – av spelet. De flesta av dikterna var okända för oss. Men vi kom snabbt underfund med att rytm och ordval ändå gav en säker vägledning. Vi var bara två när vi provade. Jag fungerade både som läsare och deltagare. Jag täckte vid läsningen den undre delen så att den inte kunde vägleda mig. Slutresultatet blev 23 för Ulla och 22 för mig. Fem kort hade vi lagt åt sidan under spelets första del för att vi då inte hade kunnat para dem med något läst citat. Häftet som följde med korten är värt beröm. Vi förstår att bakom dess texter finns mycken kunskap och ett mycket stort arbete och vi gratulerar till samarbetet med Stina Ekblad vid sökandet efter dikter. Vi beundrar henne mycket.
———————————————————————
Richard Gatarski
Stockholm den 29 november 2011

Hej,   Kort och gott tror jag att poesispelet Ogoola kan vara grymt intressant i skolan (kortspel, inte dator ;). Frågan är bara hur – och om Skollyftet kan tänka sig publicera ett inlägg för att locka lärare som vill vara med och utveckla svenskämnet med ett poesispel som verktyg.

Aya Feurst, och hennes man Ola, är goda vänner till mig. I somras, under Almedalsveckan, hälsade jag på dom och blev fascinerad av Ogoola. Det är ett försvenskat poesispel som Aya har tagit fram, fett stort i Japan – okänt i Sverige. Jag hjälpte dom att göra ett par videos som visar hur det går till: http://www.youtube.com/ogoola Aya tycker, och jag håller verkligen med, att Ogoola borde vara jättebra i skolan. Jag föreslog att hon skulle satsa på att få till någon slags lab/crowdsource i samband inför/under Skolforum 2012. Dvs att låta lärare leka/testa/pröva fram vad man kan ha Ogoola till i skolan.

Nu visar det sig att projketledare för Skolforum har tydligen nappat, och det börjar rulla. Aya söker lärare som vill vara med på resan. Dessutom verkar det vara ett skolmästerskap på gång…

Jag tänker i alla fall hjälpa till och bjuda på live/inspelning av finalen i skolmästerskapet på Skolforum 2012 😀

/richard

Kommentera